Nimeni on Henna Ahtola. Olen leikkisästi kuvannut itseäni strategiksi, jonka rinnalle kasvoi humanisti.

Strategi, koska minulla on yli kymmenen vuoden kokemus liikkeenjohdon konsultoinnista strategisten kehityshankkeiden ja organisaatioiden parissa. Katselen asioita ja ilmiöitä luontaisesti korkealta.  Humanisti, koska vuosien varrella intohimoni on kohdistunut yhä enemmän ihmisyyden ja hyvinvointia luovien tekijöiden ymmärtämiseen.  Tuen ihmisiä myös heidän muutosmatkoillaan sertifioidun business coachin roolissa.

Suhtaudun intohimoisesti johtamisen ja yrityskulttuurin merkitykseen tuloksellisen liiketoiminnan kehittämisessä. Työelämän murros korostaa tarvetta johtamisen muutokselle. Muutoksen äärellä oleminen, on sitten kysymys organisaatioista tai yksilöistä innostaa minua. Uskon, että liiketoiminnan menestys voidaan saavuttaa aidosti vain hyvän johtamisen ja hyvinvoivan organisaation.

Blogissani tulen käsittelemään näitä teemoja. Pyrin tuomaan niihin näkemystäni toiminnan strategisesta kehittämisestä ja pehmeämpänä pidetystä johtamisesta ja organisaation kehittämisestä. Toivottavasti pystyn haastamaan perinteisiä raja-aitoja – nämä asiat kuuluvat myös liiketoimintajohdon pöydälle.

Mikäli haluat tietää minusta lisää niin käy ihmeessä kurkkaamassa LinkedIn profiiliani. Keskustelen myös mielelläni työelämän muutoksesta, johtamisesta ja coachingista mikäli nämä teemat kiinnostavat.

Matkani alku

Olen jo pitkään harkinnut blogin julkaisemista. Digitaaliseen pöytälaatikkooni on kertynyt viimeisen vuoden aikana useita kirjoituksia. Ajatus niihin on usein lähtenyt omasta elämästäni tai ympäristöstäni havaitsemastani ilmiöistä.

Julkaisua on viivästyttänyt epävarmuuteni siitä, mistä näkökulmasta minä haluan asioita kertoa. Neuvotaanhan blogioppaissa, että teeman valitseminen on tärkeää. Olen kokenut tämän ”kulman” valitsemisen vaikeaksi. Vaihtelevathan kirjoitukseni laidasta laitaan.

Kirjoitukseni nivoutuvat yhden asian ympärille. Kaikkia aiheita yhdistää minun henkilökohtainen intohimoni ymmärtää ihmisyyden moninaisuutta ja edistää kokonaisvaltaista hyvinvointia. Haluan rakentaa työelämästä sellaista, jossa yksilöillä on mahdollisuus kukoistaa.  Oivalsin myös, että sanojen kupliminen ilmentää tavallaan myös minun omaa matkaani.  Elämme aikaa, jota leimaa jatkuva muutos ja sen keskellä hyvän elämän eläminen on tärkeää.

Oma matkani alkoi edellisen vuosikymmen vaihteessa. Elämäni oli monella tapaa mitattuna hyvää. Minulla oli hyvä ja kiinnostava työ, puoliso, perhe, ystäviä ja kaunis koti. Kiiltävän pinnan alla kuitenkin vapisi. Tein pitkiä päiviä työssäni, läheisille ihmissuhteille minulla oli liian vähän aikaa ja harrastukset tuntuivat välillä enemmän suorittamiselta kuin elämään sisältöä tuovilta asioilta.

Sisintä ravisteli kun en pystynyt olemaan läsnä läheisilleni merkittävissä tilanteissa. Pitkät päivät alkoivat vaatia veronsa. Keho huusi kaikilla mahdollisilla tavoilla pysähtymistä. Jokin sisälläni kuiskaili, että onko tässä elämänpyörässä juokseminen merkityksellistä. Kuka minä olen ja mitä minä oikeasti haluan? Lopulta rohkaisin itseni ja aloitin matkan kohti itseäni ja kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Noista hetkistä on jo kulunut vuosia. Moni asia on muuttunut. Olen opetellut tuntemaan itseni ja oppinut ymmärtämään mitkä asiat minulle ovat tärkeitä. Pakotan itseni säännöllisesti pysähtymään ja tarkistamaan vievätkö tekemäni asiat minua eteenpäin.

Olen myös ottanut konkreettisia askeleita kohti rakastamiani asioita. Olen opiskelut työni ohella ihmisyyttä (psykologiaa, sosiaalipsykologiaa ja neurotieteitä) ja elämän ymmärtämistä. Imen tietoa hyvinvointiin vaikuttavista tekijöistä monesta näkökulmasta. Tehdessäni valintoja arvioin niiden vaikutuksen omaan ja perheeni hyvinvointiin.

Työssäni olen löytänyt oman paikkani, jossa saan tehdä merkitykselliseksi kokemaani työtä. Hyödynnän kokemustani ja intohimoani työelämän ja ihmisten kehittämiseen. Uskon vakaasti, että parhaat liiketoiminnan tulokset syntyvät vain hyvällä johtamisella ja kulttuurilla. Hyvinvointi lisääntyy. Kaikki voittavat.

Minulta kysyttiin joskus, että miksi haluan julkaista kirjoitukseni. Lopetan tämän kirjoituksen vastaukseen jonka annoin. Jos yksikin minun kokemuksistani tai ajatuksistani herättää toisessa ihmisessä yhdenkin ajatuksia niin olen onnellinen. Ajattelun ja pohdinnan kautta meistä jokainen etenee omalla matkallaan.

Oma matkani jatkuu edelleen.